Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Για να μη ξεχνιόμαστε!

Το Σάββατο (21/3/09) πήγα να δω το παραδοσιακό χορό απο την Αιθιοπία αλλά είχε ακυρωθεί. Παρολ' αυτά είδαμε ένα βίντεο με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από την Αιθιοπία. Έτσι η Φωτεινή τράβηξε το πρώτο βιντεάκι της ήσυχης βραδιάς μας. Ελπίζω να μπορέσουμε να το δούμε.

Αφού θυμιαστήκαμε με το καβούρδισμα του φρέσκου Αιθιοπικού καφέ, γνωρίσαμε τον Αντένε έναν τυπογράφο Αιθίοπα ο οποίος εδώ και 10 χρόνια δεν έχει πάει στη πατρίδα του και δε θα πάει ωσότου να φύγει η σημερινή κυβέρνηση που διοικεί τη χώρα του. Είχε ήδη φυλακιστεί δυο φορές πριν φύγει και δεν έχει σκοπό να το διακινδυνέψει. Με λίγα λόγια πολλοί διανοούμενοι Αιθίοπες εγκατέλειψαν τη χώρα τους για πολιτικούς λόγους την προηγούμενη δεκαετία. Η Ελλάδα του αρέσει γιατί έχει δημοκρατία και μπορεί να κάνει ότι του αρέσει. Μιλάει Ελληνικά χωρίς προφορά. Εργάζεται στη Βουλιαγμένη στο ναυτικό όμιλο και μένει στο Παγκράτι.

Αν μείνετε Πάσχα στη Αθήνα μπορείτε να κάνετε ορθόδοξο Πάσχα μαζί με τους Αιθίοπες της Ελλάδας στο "LALIBELA". Ως γνωστό οι Έλληνες φεύγουν στα χωριά τους το Πάσχα και ετσι το "LALIBELA" είναι κυρίως γεμάτο από Αφρικανούς εκείνη την ημέρα. Το βράδι της Ανάστασης τρώνε κοτόπουλο μετά την υποτιθέμενη νηστεία των 40 ημερών. Τις δε τρεις τελευταίες μέρες δεν πίνουν ούτε νερό!

Καλή Άνοιξη σε όλους σας!!!

Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: