Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ο κ. Ελίτ

Το πρωί της Δευτέρας 9.3.09 συναντηθήκαμε με τον 80χρονο κύριο Ελίτ, όπως προτιμάει να τον αποκαλούν.

Έναυσμα μας δόθηκε από μία παλαιότερη φωτογράφιση που είχα κάνει εκεί στις 26-2-1968 σαν ζορρό. Ανακάλυψα την φωτογραφία με την χαρακτηριστική υπογραφή και του την έδειξα ως αποδεικτικό της παρόδου 41 χρόνων. Αυτό ήταν.

Άρχισε να μας λέει διάφορες ιστορίες, πως ξεκίνησε με την φωτογραφία από 8 ετών και ότι από το 1949 έχει το φωτογραφείο, το οποίο αποτελεί και όλη του την ζωή. Μας αφηγήθηκε την ζωή του σαν αποκλειστικός φωτογράφος των 10 θεάτρων της εποχής, την σχέση του με τους ηθοποιούς, τους θιασάρχες. Απλές ιστορίες, ευχάριστες, άλλες φορές γεμάτες πίκρα.

Ο κ. Elite είναι ο ανθρωπος που έχει φωτογραφήσει δεκάδες παραστάσεις, έχει κάνει παρέα με όλα τα ιερά τέρατα του θεάτρου και έζησε από κοντά με όλους τους γνωστούς ηθοποιούς από την εποχή που ήταν παιδιά.

Είδε την γύρω περιοχή να χτίζεται σιγά-σιγά και γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα. Ξεφυλίσαμε τα διάφορα άλμπουμ, που μας έδωσε και τους φωνάζαμε ώστε να ακούει τα σχόλια μας.

Δέχεται να μας βοηθήσει για το ντοκιμαντέρ μας, προσφέροντας φωτογραφίες από το πλούσιο αρχείο και συμμετέχοντας και ο ίδιος. Έτσι και αλλιώς δεν θα είναι η πρώτη φορά που δίνει συνέντευξη. Δεν θέλει όμως να υπολογίζουμε στο πλατό φωτογράφισης. Θα πρέπει να περιοριστούμε στο μικρό χώρο υποδοχής του γραφείου μπροστά.

Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την γνωριμία ενός ανθρώπου που δεν ξέρει τι πάει να πει αρρώστια, διότι αγαπάει αυτό που κάνει και δεν τον κούρασε ποτέ.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Λαμπρινή, η Φωτεινή και ο Αλέξανδρος (εγώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: