Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Βόλτα 2.1.2009

Πήγα χθές στην παλιά αγορά για την συνάντηση που λέγαμε...


Περιμένοντας παρατηρούσα τα δρώμενα στον χώρο. Μικτές παρέες μικρών παιδιών έπαιζαν κρυφτό στο μικρό παρκάκι μπροστά από την είσοδο της παλιάς αγοράς. Η κίνηση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη αλλά τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, εμπόδιο για τους πεζούς ήταν καλή κρυψώνα για τους πιτσιρικάδες.


Κατά τις 8.00-8.15  ήρθε η Έφη η Μαρία & η Αναστασία και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας προς την πλατεία Κανάρη. Φτάνοντας μας πήρε τηλέφωνο η  Αριστέα με την Ελένη και προστέθηκαν στην παρέα μας. Συνεχίσαμε με κατεύθυνση την Αγίας Ζώνης....


στη διαδρομή πρότεινα να περάσουμε για λίγο από το σπίτι ( παλιό ανακαινισμένο Νεοκλασικό κτισμένο στις αρχές του 1900) ενός φίλου  μου Διακοσμητή. Μένει τα τελευταία 20-25 χρόνια και έχει βιώσει όλες τις αλλαγές της περιοχής. Aπό επίσκεψη μικρής διάρκειας τελικά κάτσαμε 1 ώρα. Έχει ενδιαφέρον να ακούει κανείς τις απόψεις ενός Κυψελιώτη για την καθημερινότητα στην περιοχή. Αρκετά πολύπλοκα τα θέματα αν ζείς εδώ. Μου έμεινε μια φράση που ακούσαμε. Είχε ειπωθεί απο τον φωτογράφο του  «ΕLITE»: «Η Κυψέλη είναι Παράδεισος την ημέρα και Μπουρδέλο τη Νύχτα»


Φεύγοντας στη διαδρομή προς Φωκίωνος έγινε μία  πρόταση από την Ελένη και την Αναστασία να τον συμπεριλάβουμε σε μικρά αποσπάσματα με μορφή συνέντευξης στην ταινία. Θα πρέπει να το συζητήσω κάποια στιγμή μαζί του.


Η βροχή που είχε δυναμώσει στο μεταξύ  & μας διέκοψε την συνέχεια της περιήγησης. Καταλήξαμε σε cafe της περιοχής για ζεστό ρόφημα & με γενική διαπίστωση να  προτείνουμε  να υπάρχει στην ταινία μας και το στοιχείο των παλαιών κατοίκων...


Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: