Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Πρόταση Νικήτα (2)

ΣΕΝΑΡΙΟ 2

 

Αφού λοιπόν  καταλήξαμε στην Κυψέλη πρέπει να ετοιμάσουμε ένα σενάριο για την συγκεκριμένη περιοχή.

Τι θα λέγατε λοιπόν πέρα από το σχεδιασμό, την  τεχνική υποστήριξη, τη θεωρία μέσα στην τάξη, τα γυρίσματα και τις ομάδες εργασίας να δίναμε μια αίσθηση πιο κινηματογραφική στο όλο εγχείρημα!!!!!!

Οι πρωταγωνιστές να  ήμαστε εμείς. Μπροστά και πίσω από την κάμερα  να διηγηθούμε ιστορίες και να παρουσιάσουμε τη Κυψέλη όπως εμείς τη βλέπουμε.

Πέρα λοιπόν από το χαβαλέ  μια εναλλακτική πρόταση θα ήταν οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ να είναι άτομα από την  ομάδα. Να υπάρξουν ηθοποιοί.

Θα μπορούσαν να υπάρξουν 4 – 5 θεματικές όπως:

  1. Δημοτική αγορά
  2. Φωκίωνος Νέγρη
  3. Άσυλο Ανιάτων
  4. Μετανάστατες

 

Για κάθε θεματική να υπάρξουν 2-3 άτομα που να κάνουν μια  παρουσίαση 5-6 λεπτά (ουσιαστικά μιλάμε για ένα μικρό ντοκιμαντέρ για κάθε θεματική). Εν συνεχεία θα πρέπει όλες αυτές οι ιστορίες να ενωθούν ωστε να βγει το τελικό προϊόν.

Υπάρχουν άτομα που μένουν στη Κυψέλη και μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο, επίσης οι θεματικές που αναφέρονται είναι ενδεικτικές και μπορούν να προστεθούν και άλλες. Σίγουρα είναι δύσκολο το εγχείρημα και ίσως δημιουργηθούν και εντάσεις, αλλά σίγουρα δεν θα πλήξει κανείς!!!!!

 

Πάντως πέρα πό την πλάκα αυτές είναι οι ιδέες που σας προτείνω.

Να αναφέρω πως βοηθήθηκα πολύ από τα σχέδια τόσο του Δημήτρη όσο και της Marie Nοelle.

Tέλος αυτό που πρέπει να τονίσω είναι πως το σχέδιο που θα επιλεχθεί (είτε είναι κάποιο από τα παραπάνω, είτε κάποιο άλλο) θα πρέπει να στηριχθεί από όλους και ενωμένοι να λειτουργήσουμε σαν ομάδα.

Αυτό πάντως που μπορώ να εγγυηθώ (με βάση τη περσινή μου εμπειρία στο σεμιναριο κινηματογράφου) είναι ότι θα πέσει πολύ γέλιο!!!!!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Dimitris Ballios είπε...

Και αυτή η πρόταση έχει ενδιαφέρον και σίγουρα θα πέσει πολύ γέλιο. Θα είναι νομίζω πολύ αστείο να ...μεταμφιεστούμε σε μετανάστες (π.χ. Αφρικανοί, Αλβανοί κλπ).
Θα περάσουμε καλά στα γυρίσματα όπως λές.
Απ' την άλλη βέβαια δεν ξέρω πόσο αληθινό Ντοκιμαντέρ θα είναι...