Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Park(ing) συνέχεια...

Ο Κακλαμάνης ξαναέστειλε μπουλντόζες, σήμερα ξημερώματα, στο παρκάκι Κύπρου και Πατησίων, για να ξηλώσουν ό,τι είχε απομείνει από δέντρο. Τις μπουλντόζες συνόδευαν ο αντιδήμαρχος, ο υπεύθυνος παιδείας του Δήμου και ο πρόεδρος του 6ου διαμερισματικού συμβουλίου, όλοι τους της παράταξης Κακλαμάνη.
Επίσης, τους συνόδευαν τραμπούκοι της ιδιωτικής εταιρείας και χρυσαυγίτες, όλοι καμιά πενηνταριά άνθρωποι. Επιτέθηκαν και χτύπησαν δύο από τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων, οι οποίοι τώρα προχωρούν σε μηνύσεις. Είναι ανάγκη για τα κινήσεις πολιτών ο χώρος να μείνει χώρος πράσινου, να μην χτιστεί το πάρκινγκ! Να μην προχωρήσει ο δήμος σε περίφραξη του οικοπέδου!
Κυψελιώτες, Πατησιώτες, φίλοι του πράσινου, ακτιβιστές, όλοι και όλες, βοηθήστε να περιφρουρηθεί ο χώρος όλο το 24ωρο.


από την Ηρώ

2 σχόλια:

Dimitris Ballios είπε...

TO AΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΒΟΤΣΟΥ

ΤΡΊΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2009
ο Δήμος Αθηναίων λιάνισε το παρκάκι Πατησίων και Κύπρου

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ -ΕΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ : ΠΡΑΣΙΝΟ - ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΛΠ. - ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΟΒΗΘΟΥΣΕ ΚΑΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΔΕΝΤΡΩΝ. ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΞΑΝΦΥΤΕΥΤΟΥΝ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : 1. ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ??? ΔΗΛ. ΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ "ΑΝΑΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ? (ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ο ΝΕΟΛΟΓΙΣΜΟΣ)" ΚΑΙ 2. "όπως γνωρίζουμε και από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, πάνω στα υπόγεια αυτά πάρκινγκ μπορούν να φυτευτούν μόνο μικρά καλλωπιστικά φυτά και όχι υψηλό πράσινο, προσβάσιμο στους κατοίκους και ευεργετικό για το μικροκλίμα της γειτονιάς"

(από Άγγελο Κοβότσο)

Alexandros είπε...

έχεις δίκιο Δημήτρη, δικό μου λάθος.
Διέγραψα το κείμενο του Άγγελου, αφού υπάρχει ήδη προηγούμενη ανάρτηση: "ο Δήμος Αθηναίων λιάνισε το παρκάκι Πατησίων και Κύπρου" και έβαλα νέα ετικέτα "Πάρκο Πατησίων και Κύπρου" για να μαζεύονται οι σχετικές αναρτήσεις