Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Περιβάλλον – Πράσινο

Ευελπίδων, πλατεία Κανάρη, Αττικό Άλσος, λόφος Ελικώνος, πλατεία Αμερικής, πλατεία Κολιάτσου, πλατεία Αγίου Ανδρέα, πλατεία Καλλιγά, το λιγοστό πράσινο της Φωκίωνος Νέγρη, πλατεία Αγίου Ανδρέα, πλατεία Αγίου Γεωργίου, πλατεία Μπακογιάννη. Η Κυψέλη έχει τη χαμηλότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη σε επίπεδο περιοχών πρωτευουσών, με περίπου 1 τ.μ ανά κάτοικο (η αναλογίες που συνάντησα κυμαίνονται μεταξύ 0,5 και 2τμ). Στην περιοχή παράγονται 90 τόνοι απορριμμάτων καθημερινά, ενώ τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα φτάνουν τους 10 τόνους

Πολλές οι καταγγελίες για δημόσιους η ιδιωτικούς φορείς που καταπατούν τις ελάχιστες Και εγκλωβισμένες περιοχές πρασίνου . Χαρακτηριστική η περίπτωση του πανελληνίου οπού κατέλαβε 6 στερέματα πρασίνου παράνομα ώστε να οικοδομήσει εγκαταστάσεις. Ακολούθησαν την πρωταπριλιά 2007 οι αυτόφωρες συλλήψεις πολιτών επειδή δεντροφύτευαν χώρο του πάρκου, εκτός του Πανελληνίου.

Στη συνέχεια του ίδιου λόφου, επί της οδού Αντιόπης (Α. Κυψέλη επιχειρείται από το δήμο η διάνοιξη οδού διά μέσου βράχου -υπολείμματος των Τουρκοβουνίων- με σκοπό την οικοδόμηση πολυκατοικίας και την εξασφάλιση περισσότερου όγκου οικοδομής σε εργολάβο, παρ' όλο που δεν το επιτρέπει η τοπογραφία της περιοχής, (υψομετρική διαφορά περίπου 18 μ.!) .Η επίμαχη έκταση φέρεται ως ιδιοκτησία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι αναδασωτέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: