Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Δος μοι τούτον τον ξένον

Η ομάδα «Ανοιχτή Δράση» παρουσιάζει στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και σε συνεργασία με την επιτροπή πρωτοβουλίας πολιτών, την Κυριακή 1 Απριλίου (Βαΐων) και ώρα 9.00 μ.μ. την πειραματική παράσταση «Δος μοι τούτον τον ξένον», με θέμα τη σύγχρονη προσφυγιά, βασισμένη σε κείμενα του Χρήστου Μπουλώτη και σε θεατρική προσαρμογή του Γιώργου Μπινιάρη. Για μια και μόνο παράσταση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, η παλιά ψαραγορά, είναι ένας χώρος που βρίσκεται υπό κατάληψη από την επιτροπή πρωτοβουλίας πολιτών της Κυψέλης. Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος ανοιχτός σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Το κτήριο έχει κριθεί διατηρητέο εξωτερικά μόνο και το κράτος θέλει να το μετασχηματίσει σε εμπορικό κέντρο. Όμως ήδη έχουμε πλημμυριστεί από εμπορικά κέντρα, ας προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί κάτι νέο. Ήδη στο χώρο αυτό πραγματοποιούνται εκθέσεις τέχνης, φωτογραφίας και άλλες εκδηλώσεις, για πρώτη φορά στο χώρο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια θεατρική παράσταση από την ομάδα "ανοιχτή δράση".

Το « Δος μοι τούτον τον ξένον» είναι μια πειραματική παράσταση που στηρίζεται στην έρευνα λογοτεχνικών κειμένων και σε αυτοσχεδιασμούς στα πλαίσια θεατρικού εργαστηρίου με θέμα τους μετανάστες. Στην παράσταση θα ακουστούν αποσπάσματα κειμένων του Χρήστου Μπουλώτη, του Μπέρτολτ Μπρεχτ...

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου (Βαΐων) στις 9 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

26 Μαρτίου 2007

1 σχόλιο:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΒΟΤΣΟΣ είπε...

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΜΠΡΕΧΤ ???